КХЛ вирішали долю двох голів у плей-оф

Арбітри прийняли правильні рішення

КХЛ підтвердила правильність двох рішень арбітрів у матчах 1/8 плей-оф КХЛ, що відбулися 24 лютого, повідомляє офіційний сайт КХЛ.

Зокрема на 60-й хвилині третього матчу поєдинку між "Сєвєрсталлю" і "Локомотивом" шайба після потрапляння у ковзан форварда господарів Микити Алєксєєва опинилася у воротах. Головний арбітр матчу зарахував взяття воріт, але на прохання команди "Локомотив" звернувся до судді відеоповторів для визначення правильності гола. Відеосуддя, вивчивши момент, визначив, що шайба після кількох рикошетів потрапила у ковзан Алексєєва і відскочила ворота, при цьому удару ногою по шайбі з його боку не було.

"Намагаючись встати з колін під час боротьби з суперником, нападник зробив рефлекторний рух ногою, яка не є акцентованим ударом. Відповідно до Правила 470 (ситуація 2) в ситуації, коли шайба торкається рухомого коника атакуючого гравця і заходить у ворота, гол зараховується, якщо виразно відсутній удар по шайбі"
, - йдеться у роз’ясненні ліги.

Інший епізод стався на першій хвилині матчу "Атлантом" і СКА. Після кидка по воротах "Атланта" відеосуддя не зміг зі стовідсотковою гарантією констатувати, що шайба повністю перетнула лінію воріт, і гол не був зарахований.

"Після відскоку від поперечини створюється помилкове візуальне враження, що шайба перетнула лінію воріт. Це пов’язано з нахилом камери, встановленої зверху під кутом 15 градусів по відношенню до вертикальної площини перекладини і штанг. Взяття воріт "Атланта" не було зараховано вірно"
, - пояснили у лізі.

Комментарии 0

Новости партнеров
http://inv-nets.admixer.net/dsp.aspx?rct=3&zone=f6c8cbbf-096b-4b28-b07e-757ff9e5f637&zoneInt=116§=111&site=111&rnd=210901299
Смешанные единоборства
19:30
Новости партнеров
Новости партнеров